MIERLO – Toon Romonesco (77) is op 7 maart tijdens de jaarvergadering van het Sint Catharina en Sint Barbara Gilde Mierlo benoemd tot Lid van Verdienste van het Gilde.

door Jos Lenssen

Op voordracht van de Overheid van het gilde besloten de gildebroeders en gildezusters van genoemd gilde, in vergadering bijeen op donderdag 1 februari, unaniem hun medegildebroeder te eren middels de benoeming tot Lid van Verdienste. En geheel terecht blijkt uit de opsomming door Regerend Deken Ria Overwater tijdens de Jaarvergadering van de vele verdiensten van Toon Romonesco (77) voor het gilde dat op zondag 16 juni 2024 haar officiële jubileum viert middels onder meer de finale van de Burgerkoning van Mierlo en een feestelijke jubileumreceptie.

Vanaf het moment het nieuwe Lid van Verdienste op 8 december 2007 werd geïnstalleerd was het trouwe lid steeds een voorbeeld in broederschap, vriendschap en sociale omgang, een groot inspirator betreffende het welzijn van het gilde én stond hij altijd klaar, niet alleen in woord maar vooral ook in daad. Zijn bijzondere zorg voor het beheer, de bewaring en het vervoer van de eigendommen van het gilde. Ruim tien jaar actief in de Overheid (bestuur), maker van de jaarplanning en vanaf de ingebruikname van het gildehuis 2015 een zeer actief beheerder. Reden te over om Toon Romonesco te eren als Lid van Verdienste en hem de bijbehorende oorkonde, lidmaatschapslint met gouden bies/speld en prachtig Zilverenschild uit te reiken.

Toon Romonesco, samen met zijn vrouw Riky

Toon Romonesco, samen met zijn vrouw Riky

. Tijdens de jaarvergadering vorige week werd hij tot zijn grote verrassing tot ‘Lid van Verdienste’ benoemd.

Categorie:

Er kunnen geen reacties gegeven worden

Ontdek meer van SINT CATHARINA en SINT BARBARA GILDE, Mierlo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder