Op een zondag in juni, omringd door de eeuwenoude tradities van het Sint Catharina en Sint Barbara Gilde in Mierlo, vond de spannende Burgerkoning Schietwedstrijd plaats. De deelnemers streden om de felbegeerde titel van Burgerkoning.

Op 16 juni, de finaledag, werden alle deelnemers verwacht voor de officiële Burgerkoning Schietwedstrijd. Richard van de Walle ging de strijd aan en schoot zichzelf naar de titel. Een succesvolle jubileumdag voor het gilde, waarbij traditie en spanning hand in hand gingen. Supporters waren van harte welkom om dit historische moment mee te beleven.

Deelnemers waren: Parochieel Mannenkoor Mierlo – Gilde Sint Sebastiaan – Jeugdvakantiewerk Mierlo – Natuurlijk van der Leest – Heemkundekring Myerle – C.V. de Spruwejagers – Molenteam De Standerdschutters – Bestuur Hockey Mierlo – De Vliegert – Aliqua – Fysiotherapie Mierlo – The Salty Dogs – Zanggroep Generation Mierlo – C.V. De Kersepit

Jubileum 550 jaar

Het 550-jarig bestaan van het Sint Catharina en Sint Barbara Gilde in Mierlo. Op deze bijzondere dag vierde het gilde een mijlpaal die teruggaat tot de middeleeuwen. Gildeleden, familie en vrienden kwamen samen om te genieten van de tradities, verhalen en de gemeenschap die het gilde al meer dan vijf eeuwen verbindt. Het was een dag om te koesteren en te vieren! 

Daarnaast werden Wim Janssen en Karel Bastiaensen geëerd als “Erebroeder in ruste”. Hun jarenlange toewijding en betrokkenheid hebben het gilde versterkt en zullen voor altijd deel uitmaken van de gildebroederschap.

Ter ere van deze historische mijlpaal werd een jubileum bankje onthuld op het gildeterrein in Mierlo. De onthulling vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Jos van Bree en Regerend Deken Ria Overwater. Het gilde, dat al sinds 1474 bestaat, heeft met dit jubileum een prachtige mijlpaal bereikt en viert dit met trots en feestelijkheid.

Categorie:

Er kunnen geen reacties gegeven worden

Ontdek meer van SINT CATHARINA en SINT BARBARA GILDE, Mierlo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder